27 Mayıs 2014 Salı

WALTER MITTY'NİN GİZLİ YAŞAMI - 2013

 


 Walter Mitty ünlü Life dergisinde "fotoğraf filmleri amiri" olarak çalışmaktadır. Bir gün işe gittiğinde derginin kapanacağını ve son sayının çıkarılacağını öğreniyor. Kapak fotoğraflarının bulunduğu negatiflerden 25.sinin kaybolması üzerine fotoğrafların sahibi ve aynı zamanda Mitter'ın idolu olan ünlü fotoğrafçıyı bulmak için yola koyulur. Bu yolculuğa çıkmasında Mitter'ın hayalperest olmasının ve monoton bir hayat sürmesinin büyük bir etkisi vardır. 

   Stiller hem başrolde hem de yönetmen koltuğunda oldukça iyi iş çıkarmış. Film kitaptan günümüze uyarlanması sırasında daha da güzelleşmiş sanki. Bunda efektlerin ve oyuncuların büyük etkıisi var sanırım. Mesela helikopter sahnesi, köpeği kurtardığını hayal ettiği sahne ve kötü patronu cam düşürdüğü sahne gayet başarılıydı

   Macera olarak düşündüğünüzde içinizde dünyayı bisikletle dolaşma isteği yaratacak bir film. İnternette okuduğum yorumlar arasında filmin çok abartıldığı yöünde görüşler vardı. Tabi ki de bir Forest Gump olamaz ama gayet başarılı bir film. 10 üzerinden gönül rahatlığıyla 8,5 verebilirim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder